Bed & Breakfast Veldzicht Bed & Breakfast Veldzicht
 

De directe omgeving van B en B Veldzicht

Vanaf B en B Veldzicht is het mogelijk een rondje te wandelen over de Mageler Es voor het naar bed gaan. Bekijk op tabblad foto’s voor een impressie van de omgeving.

Uitzicht op de B&B Veldzicht.

Voor een langere wandeling is het Zandstuvebos een goede optie. Voor een afzakkertje kunt u bij diverse cafés of restaurants terecht. Sommigen zijn op loopafstand van B en B Veldzicht.

klik op de link googlemaps voor de ligging.

Vanaf B en B Veldzicht is het ongeveer 10 km naar Ommen. Een leuk toeristische stadje waar het goed winkelen is. Zowel de fiets- als autoroute gaan door het Ommerbos. Daar vindt u ook de Sahara; een plaatselijke zandverstuiving. Langs en door het Ommerbos loopt Het Pieterpad. Dit is een lange afstand wandelroute van Noord naar Zuid Nederland.

Den Ham ligt op de fietsroute van de Ronde van Nederland. Deze route gaat via 10 LF-routes langs de gehele Nederlandse grens. Verder is er een uitgebreide fietsroutenetwerk en wandelroutenet. Met behulp van een kaart is het mogelijk van knooppunt naar knooppunt te fietsen en/of te wandelen. Zo kunt u naar Vroomshoop, Nijverdal, Hellendoorn, Rijssen, Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp, Hardenberg, Ommen, Dalfsen etc uw eigen route uitstippelen. Ook de natuurgebieden zoals Holterberg, Lemeleberg, Engbertdijkvenen en Het Springendal zijn opgenomen in de routes. Kortom genoeg mogelijkheden om te fietsen en/of te wandelen vanaf B en B Veldzicht.

Naast natuur heeft de omgeving van Den Ham veel kunst en cultuur te bieden. In het Middendorpshuis is regelmatig een expositie te zien en is er een oudheidkamer ingericht. Ook zijn er in andere plaatsen de Almelose Havendagen, boerenmarkten, Twente Ballooning en culturele straatfestivals. Teveel om op te noemen.

B en B Veldzicht in Den Ham ligt dicht bij de Duitse grens. Met de auto kunt u er in 30 minuten zijn. Even in het buitenland zijn en grote schnitzels eten behoren dus tot de mogelijkheden. Alcoholische dranken zijn in Duitsland meestal goedkoper. Een bezoekje aan een Duitse Aldi kan euro’s schelen.